Játékszabályok

A paintball játék

Számos játékvariáció létezik, melyek közül a legalapvetőbb a következő: A két csapat a paintball pálya két ellenkező pontján áll fel, majd hangjelzésre elindulnak, hogy megpróbálják kiejteni az ellenfél játékosait. A győztes az a csapat lesz, amelynek játékosai előbb járnak sikerrel ezen a téren, vagy a forduló végén több játékosa marad fent a küzdőtéren.
Az alapváltozat variálható zászlóra, területvédelemre, épületvédelemre, a csapat egy tagjának védelmére koncentrálva, illetve egyéb fantáziadús módokon.

1. Érvényes találati felület:
Deréktól fölfelé a törzs és a fej teljes területe ilyen felületnek számít. A vállak szélétől a karokat, a deréktól lefelé lévő területet, valamint a paintball puskát ért festékgolyó nem számít találatnak.
Akit az érvényes felületen eltalálnak, annak hangos kiáltással (kiestem, eltaláltak) tudatnia kell mindenkivel, hogy számára befejeződött a játék. Ezzel együtt fel kell emelnie paintball puskáját a feje fölé, és a lehető legrövidebb úton el kell hagynia a játékteret.
A kiesett játékosnak jelentkeznie kell a játékvezetőknél felszerelése ellenőrzése, és a következő játékra való felkészítése céljából.

2. A játékvezetők, segítők:
Ők ügyelnek a küzdelem tisztaságára, a szabályok betartatására. A játék gördülékenysége érdekében fontos szavuk tiszteletben tartása, elfogadása. Feladataik közé tartozik a meghibásodott fegyverek azonnali cseréje, javítása, tisztítása, illetve a festékgolyók pótlása is.

3. A szabálytalanságok:
A kijelölt paintball pálya határának átlépése fedezék keresés céljából szabálytalanak minősül. (Nem tartozik ebbe a körbe a találatot kapott játékos pályaelhagyása.) Tilos a fedezékek elmozdítása.
Szabálytalan a kapott találatot letörölni vagy elrejteni és játékban maradni.

 
© Copyright 2011